28.12.2014

Keravan hyvä vuosi 2015 -kirjat – onko niissä sinun nimesi?

Hei Kerava! Jäikö hyvää tekevä joululahja ostamatta? Osta HykKelle & ja samalla koko Keravalle uudenvuodenlahja!

Joku ehkä muistaa, kun jokin aika sitten "Mehän ollaan ihan museokamaa" -jutun yhteydessä mainitsimme, että jotain on suunnitteilla museon kanssa... Tästä oli kyse:


Keravan vuosi 2015 -kirjat. Ne ovat "koko kylän hyvän mielen päiväkirjoja", jotka tallennetaan Keravan museoon, kun ne ovat kiertäneet ympäri Keravaa koko vuoden. Siis 53 viikkoa. Viikko tai vähemmän yhdessä paikassa, sitten seuraavaan.

Kirjoja lähtee matkaan kaksitoista. Miksi? Sille ei ole mitään selkeää syytä. Hyvä kasvaa Keravalla -perustajaporukassa on 12 jäsentä, vuodessa on 12 kuukautta, Keravalla on 10 kaupunginosaa, ja sehän on melkein 12, ainakin kun vähän luovemmin jakaa.

Siispä 11 ensimmäistä ilmoittautujaa saa nimensä historiankirjoihin! (Jep, HykKe itse lähettää tuon mallikappaleen matkaan.)
Laita meiliä osoitteeseen hyvakasvaakeravalla at gmail piste com vaikkapa otsikolla KERAVAN KIRJA tms., jotta tunnistamme ilmoittautuneet.

"Entä jos ehdin huutaa hep ensimmäisten joukossa? Millaisen kirjan ostaisin?" Silläkään ei ole väliä. Se on sinun näköisesi, ja Keravalla on paikkoja joista ostaa. Valokuvaliikkeitä, kirjakauppoja, sisustustavaraa myyviä. Toiveenamme on n. A4-kokoinen tai isompi, paljassivuinen eli muovitaskuton valokuva-albumi, jossa on vähintään 53 sivua tai 53 aukeamaa, yksi jokaiselle viikolle, jotta koko vuosi mahtuu mukaan. Sellainen, johon on helppo liimata, kirjoittaa tai piirtää erikokoisia juttuja.
Kirjan ekan aukeaman toiselle puolelle HykKe toimittaa sinulle tekstin, joka ehkä tässäkin helpoiten selventää, mistä on kyse:
(Jos kuva ei aukea tarpeeksi suureksi,
skrollaa alaspäin.)



Kirjan ensimmäisen aukeaman toiselle puolelle lahjoittaja kirjoittaa näin:

Tämän Keravasta kertovan kirjan,
"koko kylän hyvän mielen kirjan",
hankki & lähetti matkaan
___________________ (OMA NIMESI)



Kuka ehtii ekana?


Hykerryttävää vuotta 2015!
T: HykKe



P.S. Lisää tuosta mainitusta Inhimillisten Uutisten artikkelista ja "kyläluudasta" voit lukea täältä.




Jos kuva ei auennut tarpeeksi isoksi, lue kirjan kansilehden teksti tästä:


“Hykki” eli Hyvää kasvattava kirja nro _____ / 12.

Tämän kirjan tarkoitus & tavoite on kasvattaa hyvää Keravalla,
luoda pientä iloa, hymyjä siellä täällä, hieman hulluttelua ja puheenaiheita tuntemattomien kesken.
Hyvän kasvattaminen kun ei tarkoita välttämättä hyppäämistä vapaaehtoistyöhön tai mittavia lahjoituksia hyväntekeväisyyteen (vaikka toki olisi mahtavaa, jos edes muutama tämän lukenut löytäisi itsestään vapaaehtoisen tai lahjoittajan, oli kyse sitten mistä järjestöstä tai yhdistyksestä tahansa. Niitä on Keravalla lukuisia, ja jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavan.)
Näitä kirjoja on liikkeellä kaksitoista. Ne starttasivat matkansa vuoden 2015 ensimmäisellä viikolla, ja kiertävät ympäri Keravaa koko vuoden. Idea kirjoihin sai alkunsa eräästä Inhimillisiä Uutisia -artikkelista, jossa kerrottiin "kyläluudista", kirjoista, jotka kiersivät kylää, naapurilta toiselle. Hyvä kasvaa Keravalla -asukasliikkeessä idea kehittyi “koko kaupungin hyvän mielen kyläkirjoiksi”, ja museon väki innostui niistä. Kun vuosi on kulunut, kirjat viedään Keravan museon kokoelmiin muistoksi jälkipolville, kertomaan tästä ajasta tulevaisuudelle.

Mitä sinä kirjalla teet? Se riippuu sinusta. Pidä siihen omaa päiväkirjaa viikon kivoista asioista. Käytä sitä syynä soittaa naapurin ovikelloa tai kutsua kylään joku, jota et ole nähnyt aikoihin. Tee siitä vieraskirja taloyhtiön kokoukseen, liimaa siihen viikon hyvät uutiset, kirjoita vaikka vain yksi lause tai kokonainen runo, liimaa valokuva, kerro miten kasvatit paikallista hyvää, vie kirja vierailulle vanhainkotiin, anna lasten piirtää siihen ja luovuta kirja seuraavalle. Jollekin, jonka tiedät osaavan pitää siitä huolta. Mutta taas yhtä hykkeä lainataksemme: "Sen ei tarvitse olla täydellistä ollakseen täydellistä", sillä kirjan on tarkoitus kertoa elämästä ja sen ihanista pienistä asioista. Voit halutessasi allekirjoittaa "oman sivusi" koko nimelläsi, ja toki se olisi tulevaisuuden museovierailijoiden kannalta mielenkiintoisempaakin kuin täydellinen nimettömyys.
Käytä puolikas sivu tai aukeama. Jossain matkan varrella joku innokas varmasti numeroi sivut viikoille, jotta kaikki vuoden kuulumiset mahtuvat mukaan. Joku ehkä huomaa, että tämä etukannen teksti on repeytynyt ja askartelee uuden. Jokainen tekee kirjaa hieman eteenpäin. Meillä on vain yksi pyyntö: ethän purnaa. Me kaikki tiedämme, että jokainen viikko ei ole iloinen. Yritä silti löytää ajatuksia, jotka ilahduttavat niitä, jotka lukevat & täyttävät kirjaa sinun jälkeesi. Kirjan on tarkoitus on kertoa hyvistä, onnellisista asioista. Uskomme, että jokainen ajateltu hyvä ajatus kasvattaa hyvää kaupungissamme.

Missä kirja kulkee? Me emme tiedä – mutta kuulisimme mielellämme! Väliaikatietoja voit lähettää allaoleviin osoitteisiin, ja mielellämme julkaisemme niitä myös blogissa & Facebook-sivulla.

Mitä, kun vuosi loppuu? Vuodessa 2015 on 53 viikkoa. Kun viimeinenkin uudenvuodenraketti on paukautettu, sulje kirja ja palauta se HykKelle. Koska vuodessa tapahtuu paljon ja puhelinnumerot vaihtuvat, saat meihin varmimmin yhteyden
- sähköpostilla: hyvakasvaakeravalla@gmail.com
- Facebook-sivuillamme: facebook.com/hyvakasvaakeravalla, tai
- blogisivustomme hyvakasvaakeravalla.blogspot.fi:n kautta.

HykKe haluaa kiittää Keravan museota –  ja museo kiittää jo etukäteen kaikkia kaupunkilaisia, jotka tähän osallistuvat! Jäämme hykerrellen odottamaan, millainen vuosi tästä tulikaan… Ja toivomme, että tämä kirja aiheuttaa iloa ja hymyjä – niin sinulle kuin kaikille niille, jotka sitä lukevat.

Kiitos, sinä olet tärkeä! T: HykKe




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti