16.12.2014

Hiljaa hyvä tulee

Keravalla on lukuisia yhdistyksiä, järjestöjä ja tahoja, jotka auttavat muita – olipa kyse sitten syrjäytymisen ehkäisemisestä lasten, nuorten, perheiden, vanhusten tai yksinäisten parissa – tai siitä rankemmasta työstä, jossa jo kerran syrjäytyneet saavat tukea päästäkseen takaisin raiteille.

Näistä tulee peitto.
On myös täysin piilossa ja hiljaa olevia hyväntekijöitä, porukoita tai yksittäisiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa muita. Noista "hiljaa hyvää tekevistä" voin esitellä vain yhden porukan, koska sen jäseniä tunnen: Saviolla kokoontuu säännöllisen epäsäännöllisesti eräs akkalauma, joka on syksyn aikana mm. kutonut villasukkia asunnottomien yön valtakunnalliseen keräykseen, aloittanut Äiti Teresa -peiton lappujen neulomisen, tehnyt yhdessä joulukortteja (ja lupautunut vapaaehtoiseksi muonitussakiksi HykKenkin tuleviin tempauksiin.)



 

Hyvää voi tehdä pientä, sillä pienestä kasvaa suurta. (Ja väitän, että kun on ylittänyt itsensä neulomalla elämänsä ensimmäiset villasukat, on tehnyt hyvää myös itselleen. Puhumattakaan siitä, että siinä neuloessaan viettää aikaa paitsi vanhojen ystävien kanssa, myös tutustuu uusiin.)

Montakohan tällaista salaista, hiljaista työtä tekevää "ompeluseuraa" Keravalla on? 

Entä olisiko sinusta perustamaan sellaista?

Jos askartelu ahdistaa, voi kestitä muita askartelijoita.

P.S. Syrjäytymistä ehkäisevää työtä tehdään myös lukuisissa urheiluseuroissa, on vielä lisättävä. Tajusin tämän istuessani Keravan Naisvoimistelijoiden joulunäytöksessä: yhtäkkiä ymmärsin, että myös sen pyörittämiseen tarvitaan aika liuta vapaaehtoisia, ja heidän ansiostaan aika monella lapsella ja nuorella on ystäviä ja mukavaa tekemistä. Toivon koko HykKen puolesta ihanaa joulua myös teille! Enni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti