7.10.2014

Luovu edes yhdestä – väliaikatiedote

Mitä tarvitaan, kun järjestetään vaatekeräys? Tarvitaan vapaaehtoisia, tarvitaan aikataulutusta, tarvitaan säilytystilaa. Lisäksi toki tarvitaan kampanja viestin perille saamiseksi sekä monta – tällä hetkellä lähes 400 – ihanaa ihmistä, jotka sen viestin ottavat vastaan. Mitä muuta?

Tarvitaan aika paljon henkareita. Kiitos Prisma Kerava!


Sitten vähän vakavampiin asioihin, kun kerran puhe on siitä, "mitä tarvitaan".  Kuten tässä Keski-Uusimaan artikkelissa todetaan, työkkärin tilaston mukaan alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita on Keravalla lähes 300, sillä "nuorisotyöttömyys räjähti käsiin" ja "keravalaisten nuorten päihde- ja mielenterveysongelmat ovat kasvaneet ja asunnottomuus on jo syvällä".

HykKe sai lisätietoa Keskiuudenmaan nuorisoasuntoyhdistyksen Kuna ry:n vastaavalta asumisohjaajalta Katja Mäki-Kuhnalta sekä Nuorten Pysäkin johtajalta Päivi Wiléniltä: Tällä hetkellä pelkästään Kunan asuntojonossa on 120 nuorta hakijaa, mikä ei toki kerro koko totuutta, sillä jonoja on muitakin. Suuri osa hakijoista elää toimeentulotuella, ja on siis vailla työtä tai opiskelupaikkaa. Keravalla 20 % nuorista asuntohakijoista elää vain 500–1000 €:n kuukausituloilla. Lisäksi on niitä, joiden tilanne on kaikkein vaikein: he ovat niitä piiloasunnottomia, jotka eivät näy missään tilastoissa.

P.S. Luovu edes yhdestä -haasteen tarkoitus oli alun perin kerätä vain talvitakkeja, mutta koska ihanien ihmisten hyvä tahto on jo kasvanut, muutakin lämpöistä on tulossa. Kuna ry lahjoittaa nuorten asunnottomien yö -tapahtumasta mahdollisesti ylijäävät vaatteet omien kanaviensa kautta niitä tarvitseville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti