22.10.2014

Kuulumisia kassajonosta!

Olette varmaan nähneet leffan Anna hyvän kiertää (Pay It Forward, 2000), jos ette, katsokaapa virallinen traileri tästä. Leffa tuli mieleeni, kun luin Keravalaiset tiedottaa -ryhmässä Facebookissa viestin:


Kiitos Simo, että sain laittaa tänne! Kommenttikentässä näet epäiltiin, olisiko HykKe ollut asialla. Kiitos ajatuksesta, mutta kukaan meistä ei ainakaan vielä ilmoittautunut eli emme voi ottaa tästä kunniaa - mutta meistä on varsin valloittavan ihanaa kuulla, että näin on käynyt! (Tuntuu, että ehkä muillakin keskustelupalstoilla on viime päivinä pulpahdellut enemmän "pieniä hyviä tekoja" kuin aiemmin? Vai onkohan tämä vain omaa kuvitelmaani, kun katson maailmaa nyt oranssien hykke-lasien läpi? Tiedättekö - kun alkaa nähdä ympärillään vain niitä asioita, joita muutenkin ajattelee?)

FB-ryhmäämme tullutta kommenttia lainaten: "...Olette kuin suomalainen versio tanskalaisesta käsitteestä 'Hygge': "...hygge means creating a nice, warm atmosphere and enjoying the good things in life with good people around you." (Vapaasti suomennettuna: "tanskan sana hygge tarkoittaa mukavaa, lämmintä ilmapiiriä ja elämän kivoista asioista nauttimista - kaikkien ympärillä olevien ihmisten kanssa.") Tanskalaisethan ovat vuosittain maailman onnellisuustilastojen kärjessä ehkä osittain juuri 'hyggen' ansiosta. Lisää HykKeä meillekin!"

Ja tästä olemme erittäin samaa mieltä! Tanskan kieli ei toki ollut meillä mielessä, vaan HykKe nimi syntyi sattumalta (kun tallensin ensimmäisen Hyvä kasvaa Keravalla -muistion nimellä HyKaKe, mietin samalla, että hetkinen, jos tuosta ottaisikin tuon a-kirjaimen pois. Sen jälkeen nimi lähti elämään omaa elämäänsä.)

Sillä vaikka HykKe-liikkeen tavoitteena onkin samalla auttaa vähempiosaisia, ajatusta ei tarvitse aina ottaa niin konkreettisesti. Filosofisesti ajatellen "vähempiosainen" voi olla myös ihminen, joka juuri nyt, tässä, tällä hetkellä, ei jostain syystä ole onnellinen, ja meillä on mahdollisuus auttaa häntä.

Vaikka niin, että tarjoudumme maksamaan hänen ostoksensa kaupan kassalla. Ja kuka tietää - ehkä tämä johtaa jossain vaiheessa siihen, että keravalaiset ovat kärjessä Suomen onnellisuustilastoissa?

HykKen puolesta hyvää hyggeä kaikille toivottaa Enni
P.S. Kerro vaikka kommenttikentässä omia kokemuksiasi, joissa hyvä kasvoi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti